Csirke trikolórban - recept
Ha létezik borok királya, meg királynők bora, akkor miért ne létezhetne a „baromfik királynője” is - gondolhatta Brillat-Savarin, amikor ezzel a jelzővel illette a bresse-i csirkéket.
Ha létezik borok királya, meg királynők bora, akkor miért ne létezhetne a „baromfik királynője” is - gondolhatta Brillat-Savarin, amikor ezzel a jelzővel illette a bresse-i csirkéket.
Felhagy a versenyzéssel, és saját bisztrójára összpontosít mostantól Széll Tamás. A magyar séf, aki negyedik lett és különdíjat kapott a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d’Ornak a világdöntőjében, a Pénzcentrumnak adott interjúban arról is beszélt: nem szereti azt hallani, hogy Magyarország felkerült a világ gasztrotérképére.
Szerda este az amerikai csapat győzelmével véget ért Lyonban a Bocuse d'Or kétnapos döntője. A gasztronómiai világverseny történetének 30. fejezetét három kontinens 24 fiatal szakácsa és csapata írta. A legek legjei között pedig ott voltak a magyarok is: Széll Tamás és csapata.
"Léptünk egyet a ranglétrán a magyar gasztronómiában, még okosabbak leszünk, még jobban fejlődünk" - mondta a magyar csapat egyik tagja, miután a negyedik helyet szerezték meg a lyoni Bocuse d'Or 2017 szakácsversenyen. Az örökös másodiknak tűnő Egyesült Államok nyerte az aranyérmet. Széll Tamásék a legjobb csirkés fogás díját elhozhatták, és a legjobb plakát díja is megint a magyaroké.
A Bocuse d’Or nemzetközi séfverseny lyoni döntőjének első versenynapján került a zsűri elé a magyar csapat tálon felszolgált húsétele és a tányéron prezentált vegán fogás. A Széll Tamás vezette csapatnak sikerült mindent a tervek szerint végrehajtania, bizakodva várják szerdai eredményhirdetést.
Befejeződött a 30. Bocuse d'Or első versenynapja. Széll Tamásék megvívták csatájukat a legnagyobb ellenféllel, az idővel. S még a végére is jutott egy mosoly.
9.50-kor rajtolt Lyonban a 30. Bocuse d'Or. A 12-es boxban a magyar csapat. Széll Tamásék utolsónak tálalnak az első versenynapon.
Széll Tamásék az első tizenkettes csoportban, kedden főznek a döntőn, amelyet interneten is követhetünk.
A világ gasztronautái a konyhaboxokon innen s túl ezekben az órákban Lyonban gyülekeznek. A 30. Bocuse d'Or első napján, kedden a 12-es versenyállásban Széll Tamás séf és Szabó Kevin commis. Eredményhirdetés szerdán este 6 óra körül várható.
Széll Tamás séf és a magyar csapat január 24-én, a világdöntő első napján foglalja el a Bocuse d’Or versenykonyháját, ahol 5 óra 35 perc áll a rendelkezésükre, hogy bebizonyítsák, a magyar gasztronómia nemcsak Európa, de a világ élvonalába is tartozik.
Túlzás lenne azt állítani, hogy bombaként robbant a hír a világban, mert sajnos ott nagyobb, valóságos durranások nyugtalanítják a földlakókat. A mi kis gasztrovilágunkban mindenesetre nagyot szólt: Széll Tamás megválik fölnevelő iskolájától, az Onyxtól.
Bár remekül szerepeltek kézis lányaink, az utolsó pillanatkban az ellenfél bizonyult jobbnak. Széll Tamás és csapata győzütt a nemzetközi szakácsversenyen, elkészült a Széll Kálmán tér, Kiss László nevét leszedték az uszodáról. A hét legfontosab képei.
A professzionális szintre fejlesztett szabadidős tevékenységekkel, teszem azt a gyeplabdával, a ping-ponggal vagy szánkózással ellentétben a főzés egy valódi szakma.
A Magyarországot képviselő Széll Tamás és csapata nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or budapesti kontinensdöntőjét, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett.
Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: Kiss László purgatórium-napot tartott; megnyerte a budapesti Bocuse D'Or szakácsversenyt Széll Tamás; kiderült, miért lett olyan a Széll Kálmán tér, amilyen lett; jártunk a határon és borzalmakat láttunk; megnéztük, mit okozhat a polgári törvénykönyv módosítása, és azt láttuk, hogy igen kellemetlen helyzetek állhatnak elő a csalódokon belül.
A magyar versenyző és csapata megnyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or Budapesten rendezett európai döntőjét.
A magyar séf a kontinentális döntőben áll rajthoz, ahol a tét már a lyoni világdöntőbe jutás.
Széll Tamásék a 8-as boxban készíthetik el 5 óra 35 perc alatt a hónapok precíz tervezésével és finomításával kigyakorolt ételeiket. A másik kilenc konyhában Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapata főz.
Május 10-11-én, Budapesten, a Hungexpo területén rendezett Bocuse d’Or szakácsverseny idén a magyar ízek jegyében telik, a dunai kecsege és gímszarvasborjú mellett két borászat vörös- és fehérbora szerepel a kínálatban.